top of page
  • Obrázek autoraLenny.cka

Recenze: Na co slova nestačí

Volné pokračování bestselleru Dopisy ztraceným je tu! Na co se těšit? A jaké jsou první dojmy? Je toho opravdu hodně, takže rozhodně neváhejte si ji pořídit.

A je to tu! Konečně jsme se po roce dočkali pokračování knihy Dopisy ztraceným od Brigid Kemmererové, vlastně už brzy vyjde, tak si zapište toto datum:

28.9. 2020

Na co slova nestačí jsem měla možnost si přečíst ještě před vydáním jako recenzní výtisk díky Humbooku. Kniha se stala #HumbookTipem pro září stejně tak jako Balady o ptácích a hadech od proslulé spisovatelky Suzanne Collinsové, která napsala prequel pro populární jak filmovou, tak knižní trilogii Hunger Games.


Knihu sice autorka v originále už vydala v roce 2018, ale k nám se dostane až nyní.


Anotace:

Rev Fletcher bojuje s traumaty z minulosti. S adoptivními rodiči po boku se mu to daří..., ale s dopisem od jeho násilnického otce se vše vrátí. Emma Bluelová radši programuje vlastní počítačovou hru, než aby čelila rozpadajícímu se manželství svých rodičů. Jenže ji kontaktuje online troll, kterého se začne bát. Když se Rev a Emma potkají, zatouží sdílet svá tajemství. Věci však začnou být nebezpečné- a jejich vzájemná důvěra projde tím největším testem.


"A tak i každý z vás bez výjimky ať miluje svou ženu jako sebe sama a žena ať má pře mužem úctu.

- Podle toho je můj táta ženatý se svým iPhonem."


"Nevím, kde děláš to jiu-jitsu, ale tohle by měli dát do brožurek. Myslím, že by se pak přihlásilo více lidí."


Ukázka:

Na co slova nestačí
.pdf
Download PDF • 81KB

První dopis:


Reve,


Smiluj se nade mnou pro milosrdenství svoje,

pro své velké slitování zahlaď moje nevěrnosti.

Žalmy 51:3


Jinými slovy, omlouvám se.


Emma


Dobře, tak musím říct, že tento díl mě asi pohltil mnohem víc, než ten první, i když o tom jsem si myslela, že ho asi tento nepředčí. Omyl! Líbila se mi opět myšlenka autorky, jako předtím s dopisy, tak teď propojení dívky v čele počítačových her, kdy je raději tou anonymní, jenže si neuvědomuje, kdo s ní hraje na druhé straně obrazovky, že kyberšikanu přehlíží a hlavně komu věří. Na druhou stranu mě dojímá životní příběh Reva, který to v životě neměl opravdu lehké a do teď se vypořádává se svými démony. Ale fandila jsem mu, že to nakonec zvládne, protože už má tu skvělou a milující rodinu, i když jsou jeho adoptivní rodiče. Autorka tím dává najevo, že ať je barva pleti jakákoli, můžeme milovat všichni stejně. Jako v prvním díle bude asi všem jasné, jak to samozřejmě dopadne, ale i přesto je tam tolik zápletek, že i když víte, jak to skončí, Vaše srdíčko maká na maximum a hltáte řádky jakoby jste běželi maraton.


Knížku jsem měla zařazenou ve Čtenářské výzvě 2020 na Databázi knih pod tématem:

12. Kniha, která je na Databázi knih v době čtení méně než 20x v Přečtených


Hodnocení: 5/5


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page