top of page
  • Obrázek autoraLenny.cka

Databáze knih & ČBDB

Znáte tyto dva knižní světy? Jde o dvě velké knižní databáze a chtěla bych je trochu více přiblížit.


Na Databázi knih můžete najít kromě nesčetného množství knih také osobní recenze, prodeje knih, E-knihy zdarma, ale hlavně každý rok vychází Čtenářská výzva. A jak to funguje?

Každý rok je vypsaných 20 témat. Je čistě na nás, jakou knížku si vybereme, jen musí souviset s daným tématem. Postupně jsou témata pro rok 2020 zveřejňována na jejich webových stránkách www.databazeknih.cz


Dosud odtajněná témata jsou:

1. Kniha, jejíž autor letos oslaví (oslavil) kulatiny 2. Kniha, která má v názvu den v týdnu 3. Kniha, jejíž hlavní postava má vaše vysněné povolání 4. Kniha, která má na obálce květinu 5. Kniha, jejíž hlavní hrdina trpí psychickou poruchou 6. Kniha, která vás zaujala svým názvem


Někdy je opravdu těžké vybrat si k tématu knížku, ale od toho jsou na stránkách diskuze, takže nevěšte hlavy.




Československá bibliografická databáze nám na rozdíl od Databáze knih může nabídnou virtuální odznáčky, které získáme čtením různých žánrů, za hodnocení, štítkováním, přidávání nových knih a dalšími věcmi.

Každopádně je na databázi provozované fórum, kde se hrají různé knižní i neknižní hry jako je třeba Slovní fotbálek.

Další pozitivní funkcí, kterou na web nabízí, je Knižní klub, kde se každý měsíc vybírá kniha, která se má číst.

ČBDB provozuje aplikaci BOOXY, takže se zbytečně nemusí vyhledávat kniha přes vyhledávač a vše je v pohodlí aplikace, ve které si můžete denně zaznamenávat pokračování ve čtení buď procentuálně a nebo po stránkách.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page